vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer Mr. Bart Jan Walraven

De heer Mr. Bart Jan Walraven

Advocaat bij Boot Haeser Walraven advocaten in Rotterdam

Profiel

Bart-Jan Walraven (1965) is sinds 1997 advocaat. Daarvoor was hij werkzaam bij de gemeente Rotterdam, als jurist van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek en bij de Raad van State, als stafjurist en later senior-stafjurist bij de Afdeling (bestuurs)rechtspraak. Van 1997 tot 2000 was hij advocaat in Utrecht, bij CMS Derks Star Busmann. Van 2000 tot 2008 was hij advocaat bij Houthoff Buruma N.V. in Rotterdam.

Bart-Jan heeft een brede ervaring binnen het bestuursrecht, met als basis het ruimtelijk bestuursrecht en het milieurecht. Hij heeft daarnaast ook ervaring op het gebied van een aantal gereguleerde markten, zoals het energierecht en de tarieven in de gezondheidszorg. Hij procedeert bij de diverse bestuursrechters, met name de Afdeling bestuursrechtspraak en het College van Beroep voor het bedrijfsleven, maar ook bij de burgerlijke rechter, bijvoorbeeld in zaken over overheidsaansprakelijkheid.

Bart-Jan rekent overheden, bedrijven en belangenorganisaties tot zijn cliënten.

Hij is voorzitter van de bezwaarschriftencommissie van Barendrecht, publiceert regelmatig over bestuursrechtelijke onderwerpen en geeft les aan diverse opleidingen.

Hij is lid van de VAR Vereniging voor Bestuursrecht, de Vereniging voor Bouwrecht, de Vereniging voor Milieurecht en de Vereniging Farmacie en Recht en maakt deel uit van de Rotterdamse milieurechtadvocaten.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Bestuursrecht
  • Europees- en Mededingingsrecht
  • Gezondheidsrecht
  • Onroerend goedrecht
  • Staatsrecht