vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. A.H.J. van den Biesen

De heer mr. A.H.J. van den Biesen

Advocaat bij Van den Biesen Boesveld Advocaten in Amsterdam

Profiel

Phon van den Biesen (1952) is sinds 1979 advocaat in Amsterdam. Hij behaalde zijn meesterstitel aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was een van de voortrekkers van de sociale rechtshulp.

Zijn werkzaamheden als advocaat hebben als rode draad het verlenen van rechtsbijstand aan organisaties, instellingen en maatschappelijke bewegingen. In zijn beginjaren als advocaat richtte hij zich hoofdzakelijk op de belangen van huurders en woningzoekenden. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een specialist in de rechtsbijstand aan natuur- en milieuorganisaties, lagere overheden en organisaties en individuen die zich met vraagstukken van oorlog en vrede bezighouden. Het gaat daarbij telkens om rechtsbijstand op civielrechtelijk en bestuursrechtelijk gebied, waarbij het Internationale recht en het Europees recht een steeds belangrijker plaats innemen.

Phon van den Biesen was van eind 1993 tot eind februari 2007 Deputy Agent van Bosnië en Herzegovina bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag in de Genocide-zaak die Bosnië in 1993 tegen Joegoslavië aanhangig maakte. Verder vertegenwoordigde hij Djibouti in een zaak tegen Frankrijk, eveneens bij het Internationaal Gerechtshof (vanaf halverwege 2006 tot begin juni 2008). Hij is lid van de Wetenschappelijke Raad van het Centrum voor Milieurecht van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast was hij gedurende 13 jaar Lid van de Raad van Discipline in het Ressort Amsterdam.

Bestuursfuncties: Voorzitter van de Stichting Advocaten voor Advocaten, Vice-President van IALANA (International Association of Lawyers Against Nuclear Arms), Secretaris van de internationale vredesorganisatie Hague Appeal for Peace en Voorzitter van het College van Advies van ATANA (vrijwilligers).
Lid van de Vereniging voor Milieurecht en van de Vereniging Milieurechtadvocaten

Gesproken talen

  • Nederlands
  • Engels
  • Frans

Specialismen

  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Bestuursrecht
  • Europees- en Mededingingsrecht
  • Internationaal recht

Groepen

VMA (Milieurecht)
Beroepsvereniging
Vereniging van Milieurecht Advocaten