vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. B.A. Vink

De heer mr. B.A. Vink

Advocaat bij Vink Veldman & Swier Advocaten in Amsterdam

Profiel

Bob Vink studeerde van 1980 tot en met 1984 rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds april 1985 is hij werkzaam als strafrechtadvocaat. Hij doceert strafprocesrecht voor de Nederlandse Orde van Advocaten in het kader van de permanente beroepsopleiding en treedt regelmatig op als docent voor verschillende onderwijsinstituten. Hij vervulde verschillende bestuurs- of adviseursfuncties bij of voor de Orde van Advocaten te Amsterdam.

Bob Vink heeft zich gespecialiseerd in het financieel economisch strafrecht en het internationaal strafrecht. De laatste jaren ligt het accent in zijn praktijk op het internationaal strafrecht, waarbij de aandacht met name uitgaat naar het verlenen van rechtshulp aan Nederlanders die in het buitenland in strafrechtsmoeilijkheden komen. Kernactiviteiten daarbij zijn het organiseren van, toezicht houden - en waar mogelijk invloed uitoefenen op de rechtsbijstand ter plaatse; het onderhouden van contacten met locale autoriteiten en met de Nederlandse Ministeries van Buitenlandse zaken en Justitie en de bespoediging van repatriëring van zijn cliënten.

Naast de genoemde activiteiten heeft Bob Vink zich toegelegd op de verdediging van ambtenaren, bijvoorbeeld werkzaam bij de buitenlandse dienst, die ervan worden beschuldigd een ambtsdelict te hebben gepleegd. Daarbij heeft hij bijzondere expertise opgebouwd met betrekking tot de regelgeving rond visumverstrekking en het ambtenarenrecht.

Bob Vink is gedurende enige tijd als jurist werkzaam geweest in Spanje. Hij spreekt vloeiend Engels Spaans en Frans. Een groot deel van zijn cliënten in Nederland is Spaanstalig.

Gesproken talen

  • Nederlands
  • Engels
  • Frans
  • Spaans

Specialismen

  • Strafrecht