vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. B.C. Swier

De heer mr. B.C. Swier

Advocaat bij Vink Veldman & Swier Advocaten in Amsterdam

Profiel

Bart Swier is gespecialiseerd in het strafrecht, met een accent op zedendelicten, fraude, drugs, levensdelicten en TBS-zaken. Voorts staat hij clienten bij die in cassatie zijn gegaan bij de Hoge Raad.
Sinds Bart Swier in 1999 is begonnen in de advocatuur heeft hij vele cliënten bijgestaan in zedenzaken. In veel zedenzaken volgde een vrijspraak mede dankzij zijn expertise op dit gebied. Voordat Bart Swier zich vestigde als advocaat werkte hij drie jaar als onderzoeker en docent aan de Universiteit van Utrecht en de Universiteit Leiden. Hij publiceerde in alle gezaghebbende vakbladen en schreef samen met prof. Moerings een boek over zedendelicten. Momenteel werkt hij nog als docent strafrecht in het kader van de Beroepsopleiding van de Orde van Advocaten.

Bart Swier spreekt uitstekend Engels en redelijk tot goed Spaans en Duits.

Publicaties
- Auteur boek ‘Recht rond zedendelicten’(1997)
- Diverse publicaties in: Nederlands Juristen Blad (23-1-1998), Ars Aequi (juni 1996, september 1996), Proces (juni 1996, januari 1998), Nemesis (november 1999, april 1998), Delikt & Delinkwent (september 1999), Rechtshulp (2000-2)

Curriculum Vitae mr Bart Swier
- Rechtsvergelijkend onderzoek naar invloed georganiseerde criminaliteit op de advocatuur, University Cardiff, Wales en Universiteit Utrecht, Vakgroep Strafrecht, Willem Pompe Instituut (1997-1998)
- Universitair docent strafrecht, Universiteit Leiden (1997 en 1999)
- Gastdocent Universiteit Utrecht (2000- heden)
- Docent Beroepsopleiding Orde van Advocaten

Gesproken talen

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
  • Spaans

Specialismen

  • Strafrecht