vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr B.Th. Nooitgedagt (Bart)

De heer mr B.Th. Nooitgedagt (Bart)

Advocaat bij De Roos & Pen Advocaten in Amsterdam

Profiel

mr. Bart Nooitgedagt heeft als advocaat zeer ruime ervaring in complexe en omvangrijke strafzaken op onder andere het gebied van witwassen, (financiering van) terrorisme, fraude, georganiseerde criminaliteit (waaronder Opiumwetzaken) en politiek georiënteerde strafzaken en mensenrechten.Tevens heeft hij veel ervaring in procedures met betrekking tot de ontneming van wederrechtelijk voordeel. Hij staat particulieren en ondernemingen bij in strafrechtelijke procedures bij rechtbanken, gerechtshoven, de Hoge Raad der Nederlanden en het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.
Nooitgedagt geldt als expert op het gebied van het internationale strafrecht, waaronder uitlevering- en overleveringszaken, verleent hij bijstand aan in het buitenland gedetineerde Nederlanders en heeft hij ervaring in het verlenen van rechtsbijstand in juryprocessen in het Verenigd Koninkrijk. Door uitleveringszaken en bijstand aan uitgeleverde Nederlanders heeft hij tevens veel ervaring opgedaan met het rechtssysteem in de Verenigde Staten van Amerika. Hij adviseert bovendien regelmatig over vraagstukken met betrekking tot publiciteit en het omgaan met (social) media.
Nooitgedagt studeerde strafrecht aan The Queen’s University of Belfast in Noord – Ierland, Université de Paris I, Panthéon-Sorbonne in Frankrijk en aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde af op het gebied van misbruik van voorwetenschap.
Nooitgedagt doceert in de beroepsopleiding en geeft met regelmaat gastcolleges en lezingen op universiteiten en onderwijsinstellingen op onder andere het gebied van witwassen, internetcriminaliteit en internationaal strafrecht.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Cassatierecht
  • Strafrecht