vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. Coen Verberne

De heer mr. Coen Verberne

Advocaat bij Holla Advocaten in Eindhoven

Profiel

Coen Verberne (1958) werd in Deurne geboren. Na zijn middelbare school opleiding volgde hij de opleiding tot verpleegkundige gevolgd door de intensive care opleiding. In een periode van 18 jaar werkte hij als verpleegkundige, intensive care verpleegkundige en ambulanceverpleegkundige. Daarnaast vervulde hij leidinggevende functies. In 1994 studeerde hij (in deeltijd) af aan de Katholieke Universiteit Brabant in de studierichting Nederlands Recht. In Rotterdam volgde hij aan de Erasmus Universiteit de vakken gezondheidsrecht.

Coen is sinds maart 1995 werkzaam bij Holla Advocaten en maakt sinds 2004 deel uit van de maatschap. Vanaf december 2005 is Coen lid van het Dagelijkse Bestuur. Hij werkt op de vestiging Eindhoven binnen de sectie Aansprakelijkheidsrecht, Letselschade en Verzekeringsrecht en de sectie Gezondheidsrecht.

Coen adviseert aan zorgverleners en zorgafnemers over de diverse aspecten van de wetgeving rondom zorg en voert in dit kader procedures. Binnen de sectie Gezondheidsrecht is daarnaast aandacht voor:
- medisch tuchtrecht / wet BIG;
- geneeskundige behandelingsovereenkomst;
- zorgverzekeringswet / AWBZ;
- wet klachtrecht cliënten zorgsector;
- samenwerking tussen medische specialisten en ziekenhuizen;
- samenwerking binnen maatschappen.

Binnen de sectie Aansprakelijkheidsrecht, Letselschade en Verzekeringsrecht treedt Coen voornamelijk op voor slachtoffers die een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout zijn overkomen. In dat kader heeft hij de Grotius opleiding personenschade gevolgd en is hij lid van de LSA.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Gezondheidsrecht
  • Letselschade
  • Mediation (conflictbemiddeling)
  • Verzekeringsrecht