vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. F.G. Defaix

De heer mr. F.G. Defaix

Advocaat bij AKD in Rotterdam

Profiel

François Defaix (1959) is vakgroepvoorzitter en stuurt in die hoedanigheid de arbeidsrechtsecties op de verschillende vestigingen aan. Zijn praktijk bestaat uit zowel collectief als individueel arbeids(proces)recht.
Hij is gespecialiseerd in collectief ontslag, reorganisaties - inclusief het opstellen van sociale plannen en de onderhandelingen met de vakbonden - internationaal arbeidsrecht, due diligence en overnames (inclusief daaraan gerelateerde pensioenzaken) en overgang van onderneming.

Hij treedt daarnaast veelvuldig op als 'counsel to the board' voor directie, raad van bestuur en raad van commissarissen van (beurs)vennootschappen bij de benoeming, schorsing en ontslag van (statutaire) bestuurders. François heeft eveneens ruime ervaring met alle aspecten rond de introductie van collectieve arbeidsovereenkomsten en medezeggenschapsrecht (Wet op de Ondernemingsraden). Hij adviseert veelvuldig directie en bestuur van (grote) ondernemingen met betrekking tot advies- en instemmingsaanvragen en de rol van de Ondernemingsraad bij fusies en overnames.

Hij is lid van diverse beroepsverenigingen, alsmede bestuurslid van de Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA) en bestuurslid van de Franchisevereniging Vereniging Aangesloten Bedrijven HEMA [VAB].

François doceert en publiceert regelmatig over arbeidsrechtelijke onderwerpen.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Arbeidsrecht

Groepen

VAAN (Arbeidsrecht)
Beroepsvereniging
Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland