vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. G.A. van der Veen

De heer mr. G.A. van der Veen

Advocaat bij AKD in Rotterdam

Profiel

Gerrit van der Veen (1967) is advocaat op het ruime gebied van het bestuursrecht en het omgevingsrecht. Hij is gespecialiseerd in onder meer algemeen bestuursrecht, omgevingsrecht, waaronder bouw- en milieuvergunningen, bodemverontreiniging en de richtlijn milieuaansprakelijkheid, openbaar bestuur en privaatrecht, waaronder de Grondexploitatiewet, subsidierecht en bestuursrechtelijke schadevergoeding in ruime zin. Zijn cliënten bestaan voornamelijk uit gemeenten en bedrijven, waaronder projectontwikkelaars. Meer incidenteel adviseert hij ministeries. Gerrit van der Veen werkt sinds 1997 bij AKD en is in 2004 tot partner benoemd.

Gerrit geeft diverse lezingen over zijn vakgebied en treedt geregeld op als docent, onder andere voor de Grotius Opleiding bestuursrecht, de opleiding voor Gemeentejuristen, de Academie voor Wetgeving en de Universiteiten van Rotterdam, Nijmegen en Tilburg. Hij is in 1997 gepromoveerd op het proefschrift 'Openbare zaken', een studie naar de samenloop van publiek- en privaatrecht, in het bijzonder bij openbare wegen en andere openbare zaken. Ook na zijn promotie publiceert Gerrit nog geregeld, onder andere in de tijdschriften Bouwrecht, Vastgoedrecht, TMA en de AB, waar hij gezaghebbende annotaties schrijft onder arresten van de Hoge Raad op de terreinen van overheidsaansprakelijkheid en overheid en privaatrecht. Hij schreef verder onder meer een uitgebreide monografie over het systeem en algemene begrippen van de Algemene wet bestuursrecht, de tweemaandelijkse kroniek "Bodem" in het tijdschrift Vastgoedrecht en diverse artikelen over privaatrechtelijk overheidshandelen.

Gerrit maakte deel uit van de Derde evaluatiecommissie Awb, die begin 2007 haar eindrapport publiceerde.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Bestuursrecht