vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme
Opbellen

Home > Advocaten > De heer mr. G.C. Vergouwen

De heer mr. G.C. Vergouwen

Advocaat bij AKD in Eindhoven

Profiel

Guido Vergouwen (1973) heeft een ruime ervaring in de ondernemingsrechtelijke praktijk en was betrokken bij diverse overnames, herstructureringen en MBO's. Hij coördineerde (internationale) overnameonderzoeken en is bedreven in het schrijven van contractsdocumentatie. Guido adviseert regelmatig aan directies, commissarissen en aandeelhouders. Dit betreft diverse gebieden zoals: afbreken van onderhandelingen, financieringsvraagstukken en de diverse aspecten van de eerdergenoemde transacties.

Guido voelt zich daarnaast ook thuis in de ondernemingsrechtelijke procespraktijk. Daar waar geen overleg meer plaatsvindt, of overleg eenvoudigweg wordt geweigerd, kan met gerechtelijke maatregelen een opening worden geforceerd, of schade worden verhaald. Alles echter onder het motto: "Alleen als plan B; en dan ook niet meer of langer dan nodig".

Na Gymnasium (Bèta) en een aanvankelijke keuze voor Weg- en Waterbouwkunde (Civiele Techniek, TU Delft), rondde Guido in 1998 zijn studie Nederlands Recht af in Nijmegen (afstudeerrichting bouwrecht/turn-key). Vervolgens woonde en studeerde hij een jaar in Rome om in 1999 bij AKD te starten in de ondernemingsrechtelijke praktijk. De hang naar analyse en structuur die Guido in Delft oppikte, komt nog steeds van pas bij het opstellen van complexe contracten en processtukken.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Ondernemingsrecht