vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. G.J. van Oosten

De heer mr. G.J. van Oosten

Advocaat bij Van Oosten Advocaten in Amsterdam

Profiel

Na zijn studie Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam is mr. Van Oosten sinds 1998 werkzaam als advocaat. De eerste 4,5 jaren werkte hij o.a. op de sectie (economisch) strafrecht van het toenmalige Trenité van Doorne. In 2002 begon hij met anderen een eigen advocatenkantoor. Sinds oktober 2007 opereert hij onder de naam Van Oosten advocaten, waar op dit moment vijf advocaten werken.

Mr. Van Oosten is gespecialiseerd in het strafrecht en in het verkeersrecht en behandelt zaken als diefstal (al dan niet met geweld), moord, doodslag, valsheid in geschrift, overtreding van de opiumwet, economische en fiscale delicten, bestuursrechtelijke procedures die te maken hebben met het behouden van het rijbewijs, verkeersmisdrijven en overtredingen, alsmede georganiseerde criminaliteit.

Hij volgde de specialisatiecursus strafrecht aan het Pompe instituut van de Universiteit Utrecht en hij is als secretaris lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. Verder is hij portefeuillehouder strafrecht en voorzitter van de redactie van het Advocatenblad van de Nederlandse Orde van Advocaten en zit hij namens de Orde in de ministeriële werkgroep die het experiment "raadsman bij het eerste politieverhoor" voorbereidt. Ook maakt mr. Van Oosten deel uit van het overlegorgaan van leden van de Amsterdamse rechtbank, balie en parket. Mr. Van Oosten publiceert regelmatig in de vakbladen. Enkele voorbeelden kunt u vinden op deze site onder het kopje "publicaties". Mr. Van Oosten doceert straf(proces)recht aan advocaten die de Law Firm School volgen (www.thelawfirmschool.nl).

Mr. Van Oosten is bereikbaar op telefoonnummer 020-60 60 680 of 0653-562478. Zijn emailadres is vanoosten@vanoostenadvocaten.nl.

Gesproken talen

  • Nederlands
  • Engels
  • Frans
  • Duits

Specialismen

  • Strafrecht
  • Vervoersrecht

Groepen

NvSA (Strafrecht)
Beroepsvereniging
Nederlandse Vereniging Van Strafrechtadvocaten