vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. J.C. Spigt

De heer mr. J.C. Spigt

Advocaat bij Houwing Keijzerwaard & Spigt Advocaten & Bemiddelaars in Rotterdam

Profiel

Mr Jaap Spigt is sinds 1984 als advocaat werkzaam. Hij voert een algemene praktijk en is strafrechtspecialist en mediator. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtspecialisten en bestuurslid van de Rotterdamse Vereniging Strafrecht.

Jaap Spigt behandelt zaken op diverse rechtsgebieden, vooral op het strafrechtelijke vlak zoals de Wet Wapens en Munitie, Wegenverkeerswet, Opiumwet, Wet Economische Delicten en het Jeugd(straf)recht, ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen van minderjarigen.

Naast advocaat fungeert Jaap Spigt ook als mediator. Hij treedt op als bemiddelaar in geschillen in onder meer het onderwijs. In opdracht van het Ministerie van Justitie bemiddelde hij geruime tijd tussen slachtoffers en daders van misdrijven. Jaap Spigt is als raadsman met enige regelmaat betrokken bij internationale strafzaken.

Naast zijn werkzaamheden als advocaat en mediator heeft Jaap Spigt tal van nevenfuncties bekleed, zoals lid van de Commissie van Toezicht van de Rijksinrichting voor Jongens "Kralingen” in Rotterdam en de penitentiaire inrichting "De Hartelborgt" in Spijkenisse. Voorts verzorgt hij lezingen en cursussen op het strafrechtelijk vlak.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Mediation (conflictbemiddeling)
  • Strafrecht

Groepen

NvSA (Strafrecht)
Beroepsvereniging
Nederlandse Vereniging Van Strafrechtadvocaten