vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. J.M. Sjöcrona

De heer mr. J.M. Sjöcrona

Advocaat bij Sjöcrona Van Stigt Advocaten in 's-Gravenhage

Profiel

Mr. J.M. Sjöcrona was in 1992 een van de oprichters van ons kantoor. Hij legt zich vanuit onze vestiging in Den Haag toe op fraudezaken (financieel en economisch), internationaal strafrecht en cassaties.

De International Who's Who Legal kwalificeert hem in opeenvolgende edities onder meer als leading practitioner in the field of business crime. De European Legal 500 beschrijft hem als recommended, highly regarded en widely acknowledged as a leading expert op het gebied van ‘fraud and white-collar crime issues’.

Na zijn afstuderen (1980) werkte hij 5 jaar als docent strafrecht bij de Universiteit Leiden. In 1990 promoveerde hij op een proefschrift over internationale samenwerking tussen staten in strafzaken. Van 1994-1996 was hij deeltijdhoogleraar internationaal strafrecht aan de Universiteit van Tilburg. Hij staat aan de wieg van het vak Strafprocesrecht in de beroepsopleiding voor advocaten. Hij publiceert geregeld over uiteenlopende onderwerpen van nationaal en internationaal straf(proces)recht, en is een veelgevraagd spreker op congressen in binnen- en buitenland.

Mr. Sjöcrona is bijna twee decennia lid geweest van de Adviescommissie Strafrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten, is medeoprichter en voormalig bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten, lid van de European Criminal Bar Association en in 2009-2010 Co-Chair van de Business Crime Committee van de International Bar Association.
Hij studeerde in Leiden en spreekt Engels, Zweeds, Frans en Duits.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Strafrecht