vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. J.M. Tromp

De heer mr. J.M. Tromp

Advocaat bij Maarten Tromp Advocaten in Rotterdam

Profiel

Na mijn studie in Leiden ben ik advocaat geworden bij een groot kantoor te Rotterdam. Dat was in 1989. Door toeval kwam ik in aanraking met een personenschadezaak. Ik vond dat een interessante zaak. Gaandeweg behandelde ik er steeds meer. Mijn praktijk paste toen echter niet meer in het profiel van het grote kantoor. Vanaf januari 1998 voer ik de praktijk onder eigen naam. Ik ben trots op de groei die het kantoor heeft doorgemaakt en ook op de goede reputatie die het heeft opgebouwd.

Naast de praktijkvoering verleen ik regelmatig medewerking aan congressen en wetenschappelijke publicaties. Ik ben als docent verbonden aan diverse onderwijsinstellingen, waaronder de Grotius Academie te Nijmegen. Regelmatig geef ik lezingen over diverse onderwerpen op het terrein van de personenschade.

In 2004 ben ik NMI Mediator geworden. Dat geeft een extra dimensie aan de praktijk. Deze afwisseling in werkzaamheden en veelzijdigheid verschaft mij veel arbeidsvreugde. De veelzijdigheid is ook karakteristiek voor de personenschadepraktijk.

Ik heb een bijzondere belangstelling voor het vlottrekken van ogenschijnlijk vastgelopen zaken. Voorts is het inventariseren van de schadecomponenten één van mijn specialiteiten. Andere aandachtsgebieden zijn: mediation, internationale schaden, schade van zelfstandigen, overlijdensschade, arbeidsongeschiktheidkwesties en zogenaamde medische missers.

In verband met de globalisatie in het algemeen en de Europese eenwording in het bijzonder is het nuttig om lid te zijn van de Pan European Organisation of Personal Injury Lawyers (PEOPIL). Met gepaste trots kan ik melden dat ik de PEOPIL General Board Member ben voor Nederland.

Heb ik nog tijd? Jazeker! Niet alleen voor mijn gezin, maar ook voor een goed glas wijn. Verder doe ik aan judo. Ik ben thans aan het trainen voor de zwarte band.

Gesproken talen

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits

Specialismen

  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Letselschade
  • Mediation (conflictbemiddeling)
  • Verzekeringsrecht

Groepen

LSA (Letselschade)
Beroepsvereniging
Vereniging van Letselschade Advocaten