vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme
Opbellen

Home > Advocaten > De heer mr. L.H.J.M. van Mierlo

De heer mr. L.H.J.M. van Mierlo

Advocaat bij Mr L.H.J.M. van Mierlo Advocaat-Specialist in Strafzaken in Etten-Leur

Profiel

Leopold (Pol) van Mierlo studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en behaalde zijn meestertitel aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Na zijn afstuderen werkte hij een aantal jaren als gerechtsecretaris (griffier) aan de rechtbank Utrecht om in 1988 over te stappen naar de advocatuur. Aanvankelijk werkte hij bij een groot advocatenkantoor in Bergen op Zoom en Rotterdam in de algemene praktijk. Gaandeweg bleek het strafrecht de grootste uitdaging terwijl het contact met de cliënt in die praktijk hem het meeste aansprak en in december 1994 heeft hij zich zelfstandig gevestigd als strafrechtadvocaat in Breda. Hij heeft de specialistenopleiding strafrecht aan de Universiteit van Utrecht gevolgd en is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en – zoals elke advocaat – van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Mr. Van Mierlo staat voornamelijk particulieren bij in “gewone” strafzaken, met – zoals in het verleden wel is gebleken – regelmatig succes. Zijn praktijk varieert van simpele diefstallen en verkeerszaken tot drugsgerelateerde misdrijven, zware zeden- en geweldsdelicten, zoals verkrachting, moord en doodslag, en alles wat daar zoal tussen zit. In voorkomend geval treedt hij op voor ondernemingen die strafrechtelijk vervolgd worden. Hij houdt zich ook bezig met het jeugdstrafrecht, het militair straf- en strafprocesrecht en niet te vergeten de schadevergoeding na vrijspraak en eventueel ondergane voorlopige hechtenis. Hij treedt door heel Nederland op.

Gesproken talen

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits

Specialismen

  • Strafrecht