vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. M.A. Westendorp

De heer mr. M.A. Westendorp

Advocaat bij DELB Advocaten in 's-Gravenhage

Profiel

Ik werk sinds 2005 bij dELb Advocaten en kom graag op voor de belangen van mijn cliënt en verdedig zijn of haar belang met passie.

Ik heb Nederlands Recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden, afstudeerrichting Civiel recht. Na mijn afstuderen ben ik begonnen als adjunct-gerechtssecretaris bij de Rechtbank Rotterdam, afdeling faillissementen. Daar ben ik deskundig geworden op het gebied van schuldsaneringsregelingen (WSNP) en faillissementen.

Tijdens mijn werk bij de rechtbank raakte ik geïnspireerd door de advocatuur en besloot hierin verder te gaan. In 2002 werd ik beëdigd als advocaat en startte ik met een algemene praktijk bij een kantoor in het arrondissement Rotterdam. Hier deed ik ook ervaring op met strafrecht en raakte meteen enthousiast over dit vak. De keuze om me hierin te specialiseren was toen snel gemaakt. Het feit dat je voor je cliënten echt het verschil kunt maken, is voor mij een belangrijke motivatie.

In 2005 maakte ik de overstap naar dELb Advocaten om hier een strafrechtelijke praktijk op te bouwen. In strafzaken staat vaak veel meer op het spel dan je denkt. Het gaat soms bijvoorbeeld niet alleen om iemands vrijheid of het kwijtraken van een rijbewijs.

Onvoorwaardelijke gevangenisstraf kan ook betekenen: een partner of echtgenoot die tijdelijk vastzit. Of een vader of moeder die kostwinner is, een tijd moeten missen. Inkomstenverlies kan betekenen dat een woonhuis moet worden verkocht of ontruimd. Als je dit kunt voorkomen, dan ben ik, samen met mijn cliënten, tevreden.

Daarnaast sta ik geregeld cliënten bij in faillissementen en schuldsaneringsregelingen, bijvoorbeeld in hoger beroep (onder andere van afwijzingen), maar ook bij beëindiging van de schuldsaneringsregeling of het weigeren van de 'schone lei'. Als advocaat kan ik in deze gevallen enorm veel betekenen, bijvoorbeeld door te bereiken dat de beëindiging van de schuldsanering alsnog niet door gaat of dat de schone lei toch wordt afgegeven.

''Zulke resultaten, daar doe ik het voor!''

NB. Voor iedere zaak wordt een passend uurtarief afgesproken.

Gesproken talen

  • Nederlands
  • Engels

Specialismen

  • Insolventie-, Faillissementsrecht en surseance
  • Strafrecht