vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. M.C.S. de Boer

De heer mr. M.C.S. de Boer

Advocaat bij Boekx Advocaten in Amsterdam

Profiel

Marc de Boer (1964) is sinds 1990 werkzaam als advocaat in Amsterdam. Tot 1996 werkte hij in de sectie intellectuele eigendom van Ekelmans Den Hollander, dat later opging in het Engelse kantoor Lovells. Hier was Marc onder meer betrokken bij de oprichting van de commerciële omroep SBS6 in 1995.
Na een kort maar leerzaam uitstapje als bedrijfsjurist bij het informatieconcern VNU in Haarlem is Marc in 1998 een eigen advocatenkantoor gestart op het gebied van media en entertainment. Aanvankelijk in Hilversum, en sinds 2001 weer in Amsterdam onder de naam Medialaw.
Een cliënt van het eerste uur is de in 1998 opgerichte publieke omroep BNN. Medialaw is als gevolg van de samenwerking met Matthijs Kaaks met ingang van 1 januari 2005 opgegaan in Boekx.
Marc is gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht, met de nadruk op auteursrecht en merkenrecht, en media. Een groot deel van zijn werkzaamheden bestaat uit de juridische begeleiding van omroepen en tv-producenten. Daarnaast trekt Marc nog regelmatig zijn toga aan, vooral om te procederen over intellectuele eigendomsrechten.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Merkrecht, auteursrecht en IE