vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. M.R.A. Dekker

De heer mr. M.R.A. Dekker

Advocaat bij Brussee Lindeboom Advocaten in 's-Gravenhage

Profiel

Marcel Dekker is in 1993 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sindsdien is hij actief op het gebied van het onderwijsrecht. Zo is hij zijn carrière begonnen bij CFI, het agentschap van het ministerie van OCW. Bij CFI is Dekker specialist geworden op het terrein van de bekostiging - en dan in het bijzonder de huisvesting - van scholen. Verder heeft hij bij CFI een ruime ervaring met bestuursrechtelijke procedures opgedaan.
Vanaf 1996 tot 2008 werkte Marcel Dekker als juridisch adviseur bij de Vereniging van Besturenorganisaties Katholiek Onderwijs ("VBKO", het samenwerkingsverband van de Bond KBO en de Bond KBVO). Hij heeft in die functie schoolbesturen in het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs geadviseerd en begeleid bij alle mogelijke juridische kwesties. Het gaat dan in het bijzonder om arbeidsrecht, maar ook om functiewaardering, medezeggenschap, klachtenzaken, toelating en verwijdering van leerlingen, advisering ten aanzien van bestuursinrichting enzovoorts.

In de periode bij de VBKO is Dekker huisjurist geweest voor een groot aantal schoolbesturen, heeft hij cursussen ontwikkeld en verzorgd en is hij coördinerend jurist voor de Bond KBVO geworden.
Per april 2008 is Marcel Dekker als onderwijsadvocaat bij Brussee Lindeboom Advocaten gaan werken. Hij blijft huisadviseur voor meerdere schoolbesturen en is verder vast annotator voor het Nederlands Tijdschrift Onderwijs Recht (NTOR).

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

Deze advocaat heeft nog geen specialismen opgegeven.