vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. Peter Louwers

De heer mr. Peter Louwers

Advocaat bij Holla Advocaten Den Bosch in 's-Hertogenbosch

Profiel

Peter Louwers (1950) is geboren in Amsterdam. In 1969 deed hij eindexamen HBS-A aan het Canisius College in Nijmegen. Hij studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Leiden. In zijn studie was het internationale aspect aanwezig in de vorm van het keuzevak Engels recht en een verblijf bij twee Londense lawfirms (toen Linklaters & Paines en Rowleys & Blewitts). Hij studeerde in 1974 af en werd in oktober 1974 beëdigd als advocaat en procureur in Rotterdam. In 1979 stapte hij over naar Van Leeuwen & Noordijk (later: Van Leeuwen Van der Eerden Advocaten, nu Holla Advocaten) te 's-Hertogenbosch. Sinds 1981 is hij partner. In verschillende perioden maakte hij deel uit van het bestuur van het kantoor. In 2000 voltooide hij naast zijn praktijk met succes de Grotius Specialisatieopleiding Arbeidsrecht.

Hij treedt op voor bedrijven, overheden en particulieren. De nadruk in zijn praktijk ligt op het arbeidsrecht, inclusief het ambtenarenrecht en het ondernemingsrecht, waarin in het bijzonder het contractenrecht, inclusief internationale commerciële contracten.

Naast zijn werk als advocaat is hij op verschillende manieren betrokken (geweest) bij het rechtsbedrijf: hij was voorzitter van het inmiddels opgeheven bureau voor Rechtshulp en bestuurslid van de Stichting Rechtsbijstand Asielzoekers.

Sinds 2003 is hij honorair consul van Frankrijk. In die hoedanigheid onderhoudt hij contacten van uiteenlopende aard met Franse bedrijven en instanties en met de Franse gemeenschap in de provincie Noord-Brabant.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Arbeidsrecht
  • Ondernemingsrecht