vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. Peter de Bruijn

De heer mr. Peter de Bruijn

Advocaat bij Holla Advocaten Den Bosch in 's-Hertogenbosch

Profiel

Peter de Bruijn (1957) studeerde na zijn middelbare schooltijd aan het Sint Janslyceum te 's-Hertogenbosch achtereenvolgens aan de School voor Hoger Economisch en Administratief Onderwijs (HEAO) te Utrecht en aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens het laatste jaar van zijn rechtenstudie werkte hij als wetenschappelijk medewerker van de rechtenfaculteit, met als opdracht het samenstellen van het studieprogramma civiel recht voor doctoraal studenten.

Aansluitend aan zijn afstuderen in mei 1986 werd Peter advocaat bij het toenmalige Van Leeuwen en Noordijk te 's-Hertogenbosch, het huidige Holla Advocaten. In 1994 trad hij toe tot de maatschap. Sinds 1994 is hij eveneens rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank 's-Hertogenbosch, in het bijzonder belast met het horen van getuigen in civielrechtelijke procedures.

Na vele jaren op het terrein van het contractenrecht (in het bijzonder leasing) en schadeverzekeringsrecht te hebben gewerkt, zorgde mediation als opkomend fenomeen in het personen- en familierecht voor een verschuiving van Peter's praktijk in die richting, waarin hij zich sinds 1994 specialiseerde.

Binnen de sectie personen- en familierecht houdt Peter zich voornamelijk bezig met het adviseren en procederen op het gebied van echtscheiding, huwelijksvermogensrecht, alimentatie en omgangsrecht. Peter zet zijn expertise op het gebied van mediation ook in, in conflicten op andere terreinen van het civiele recht.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Mediation (conflictbemiddeling)
  • Personen- en Familierecht