vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. R. Amelink

De heer mr. R. Amelink

Advocaat bij Amelink Advocaten in Hilversum

Profiel

Roelof Amelink is oprichter/partner van Amelink Advocaten. Hij studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna hij in dienst trad als corporate banking management trainee van ABN AMRO. Na afronding van deze opleiding werkte hij voor deze bank als corporate lawyer op het terrein van M & A en productontwikkeling, en werkte hij ook voor ABN AMRO in de Nederlandse Antillen.

Daarna maakte Roelof de overstap naar de advocatuur, waar hij partner was bij een kantoor in Amsterdam. Bij dit kantoor gaf hij leiding aan de secties investeringsrecht (venture capital en fusie en overname) en arbeidsrecht. In 1996 volgde Roelof de post-doctorale specialisatieopleiding "Vennootschaps- en Ondernemingsrecht" van de Grotius Academie (Katholieke Universiteit Nijmegen) en in 2000 de Venture Capital Opleiding voor investeringsmanagers van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP).

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Ondernemingsrecht