vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. R. Balk

De heer mr. R. Balk

Advocaat bij Ribbert Advocaten in Amsterdam

Profiel

Rik Balk studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden. In augustus 2008 studeerde hij af in de richting Civiel recht. Tijdens zijn studie was Rik werkzaam als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor.

Rik schreef zijn scriptie over het auteurscontractenrecht. Hierin onderzocht hij de mogelijkheden om middels een wettelijke regeling de positie van de auteur respectievelijk de uitvoerend kunstenaar ten opzichte van de exploitant te versterken. Uit de praktijk zijn namelijk steeds meer signalen op te vangen dat de auteur een zwakke onderhandelingspositie heeft ten opzichte van de exploitant. Dit kan resulteren in een eenzijdig contract ten voordele van de exploitant. Aan de hand van literatuur- en rechtsvergelijkend onderzoek stelde Rik een aantal wettelijke maatregelen voor om de rechtsverhouding tussen de auteur en de exploitant in evenwicht te brengen.

Rik is een gedreven jurist en heeft altijd een duidelijke mening. In zijn vrije tijd doet Rik veel met muziek. Hij produceert (house)muziek en speelt keyboard.

Rik is per 1 december 2008 werkzaam als juridisch medewerker bij Ribbert Advocaten.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

Deze advocaat heeft nog geen specialismen opgegeven.