vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. R. van Dongen

De heer mr. R. van Dongen

Advocaat bij Bousie advocaten in Amsterdam

Profiel

Rob van Dongen is sinds 1997 werkzaam als advocaat. Per 1 januari 2006 is hij partner bij Bousie advocaten.

Voor zijn intrede in de advocatuur was hij jarenlang als toetsenist, componist en producer één van de steunpilaren van de populaire Nederlandse band Lois Lane. Eén van de hoogtepunten betrof zijn deelname met Lois Lane als voorprogramma-act aan de Europese tour van de artiest Prince in 1990. Deze samenwerking culmineerde in Prince´s bijdrage aan het in 1992 uitgebrachte Lois Lane album “Precious”.

Rob van Dongen behartigt nu veelvuldig de belangen van muzikanten, artiesten en DJ´s, maar ook van platenmaatschappijen en evenementenorganisaties. Zijn praktische ervaring als muzikant komt hem en zijn cliënten daarbij goed van pas.

Het werkterrein van Rob van Dongen is echter niet beperkt tot het muziekrecht. Zijn werkterrein bestrijkt het recht van intellectuele eigendom in het algemeen, evenals het mediarecht en omroeprecht. Zo stond hij diverse mediabedrijven bij met betrekking tot de toegang rond de kabel.

Naast zijn werk als advocaat doceert Rob van Dongen als gastdocent aan de Academie voor Media & Entertainment Management (MEM) van de Hogeschool Inholland Haarlem. Tevens is hij bestuurslid van de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF).

Rob van Dongen is mede-auteur van de in december door Boom Onderwijs uitgegeven uitgave, getiteld: “Televisiemaken: van idee tot programmaformat”. Zijn bijdrage bestaat onder meer uit het beschrijven van de juridische mogelijkheden die de bedenker van een televisieformat ten dienste staan om zo goed als mogelijk beschermd te zijn tegen plagiaat van zijn format. Fons van Westerloo zegt in zijn voorwoord over deze uitgave: “Eindelijk is er nu een boek geschreven dat alle aspecten van het televisiemaken helder behandelt. Ook degenen die al bij de omroep werken en geregeld worden geconfronteerd met blinde vlekken in hun kennis, doen er goed aan dit boek ter hand te nemen”.

E-mail: vandongen@bousie.nl

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

Deze advocaat heeft nog geen specialismen opgegeven.