vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. R.P.J. Ribbert

De heer mr. R.P.J. Ribbert

Advocaat bij Ribbert Advocaten in Amsterdam

Profiel

Radboud Ribbert is eigenaar van het kantoor. Hij is een toonaangevend advocaat op het gebied van het media- en entertainmentrecht. Mede dankzij de diverse contacten met onder andere ministeries en andere overheidsinstanties, is hij in staat op hoog niveau te adviseren. De praktijk van Radboud Ribbert is gevarieerd. Hij kan diverse commerciële en publieke omroepen tot zijn clientèle rekenen. Hij is betrokken geweest bij de oprichting van diverse commerciële omroepen in binnen- en buitenland. Daarnaast treedt hij op voor Nederlands grootste tekstdichters en componisten, popgroepen, DJ’s en modemerken.

De Volkskrant schreef al enige tijd geleden over zijn rol in de entertainmentbranche: 'In televisieland is hij een welkome gast. Beter gezegd: onmisbaar'. Henkjan Smits omschreef hem in april 2007 in het blad Legal Stuff als de ideale jurist, die het klappen van de zweep kent.

Radboud Ribbert geeft met enige regelmaat lezingen. In 2007 heeft hij onder meer een lezing gegeven op het gebied van het auteursrecht op het Congres van Kabelraden.nl. Daarnaast geeft hij regelmatig interviews. Zo is hij onder meer geïnterviewd door het Financieele Dagblad, het weekblad Elsevier, het Radio 1 Journaal, Business News Radio, RTL Boulevard en het dagblad de Telegraaf.

Radboud Ribbert publiceerde in 2004 zijn boek 'Mediarecht'. Naast zijn werkzaamheden als advocaat is hij columnist voor het blad Broadcast Magazine en lid van de Klachtencommissie van het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM).

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

Deze advocaat heeft nog geen specialismen opgegeven.