vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. T. van der Valk

De heer mr. T. van der Valk

Advocaat bij AKD in Rotterdam

Profiel

Taco van der Valk (1965) behaalde in 1989 het doctoraal examen rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Leiden. In 1990 begon hij zijn professionele carrière bij Nauta Dutilh te Rotterdam. In oktober 2001 maakte Taco de overstap naar AKD, waar zijn werkzaamheden zijn blijven bestaan uit een combinatie van kennisbeheer en gewone praktijk.

Taco's praktijk concentreert zich op contentieuze en niet-contentieuze scheepvaart- en vervoerzaken (cognossementen, charter parties, ladingschades, scheepsagentuur). Hij heeft gespecialiseerde kennis ten aanzien van beslag op schepen en luchtvaartuigen, internationaal procesrecht en het volkenrechtelijke zeerecht.

Taco's heeft een verscheidenheid aan klanten op het gebied van scheepvaart en vervoer, waaronder vooraanstaande goederenvervoerders.

Taco is redactiesecretaris van het jurisprudentietijdschrift Schip en Schade en redacteur van de losbladige verdragenbundel Transport - International Transport Treaties. Hij geeft regelmatig voordrachten op het gebied van het zee- en vervoerrecht in het kader van congressen en cursussen, waaronder de Grotius Academie Vervoerrecht. Taco is lid van diverse professionele en juridische verenigingen. Hij is lid van het dagelijks bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Zee- en Vervoersrecht en membre titulaire van het Comité Maritime International. Hij is betrokken geweest bij een onderzoeksproject voor de Nederlandse regering met betrekking tot de mogelijke verplaatsing van Schiphol naar een eiland voor de Nederlandse kust. Eind 2006 werd Taco benoemd tot raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof te 's-Gravenhage.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Ondernemingsrecht
  • Vervoersrecht
  • Verzekeringsrecht