vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. Th.J. Bousie

De heer mr. Th.J. Bousie

Advocaat bij Bousie advocaten in Amsterdam

Profiel

Hans Bousie, de oprichter van Bousie advocaten. Voordat hij overstapte naar de advocatuur was hij onder meer journalist, uitgever en boekverkoper. Hij studeerde in Leiden, Amsterdam en Rotterdam. Zijn afstudeerscriptie droeg de titel: “De elleboogstoot: over de strafrechtelijke aansprakelijkheid van beroepsvoetballers in Nederland”.

In de mediabranche, met nadruk op boeken, communicatie, mode en muziek is Hans Bousie juridisch en veelal ook strategisch adviseur voor onder andere uitgevers en andere producenten, distributeurs en winkelketens. Hij is vaste adviseur van een aantal brancheorganisaties in onder meer het boekenvak, de muziekbranche en de theaterwereld. Daarbij wisselt hij graag en voortdurend van positie, van voor de schermen naar er achter. Hans Bousie houdt regelmatig lezingen op zijn vakgebied, schrijft columns voor Adformatie (www.adfoblog.nl), Entertainment Business en Boekblad en publiceert.

Bij Bousie advocaten is Hans Bousie de specialist op het gebied van mededingingsrecht. Hij adviseert veelvuldig over distributie- en agentuurovereenkomsten. Daarnaast heeft hij een voorkeur voor het auteursrecht en het reclamerecht. Hij heeft diverse zaken bepleit voor het Europese Hof van Justitie, de Europese Commissie en de Nederlandse Mededingingsautoriteit, maar ook voor de Reclame Code Commissie en het Commissariaat voor de Media. Hans Bousie verwierf landelijke bekendheid door zijn optreden voor Free Record Shop in de zaak over de vaste boekenprijzen en werd bijvoorbeeld door HMG geselecteerd om namens de kandidaten in de eerste versie van het succesvolle televisieprogramma Idols, contracten uit te onderhandelen met platenmaatschappij en managementbureau. Deze contracten zijn ook in de latere versies van Idols als uitgangspunt gehanteerd.

Hans Bousie bekleedt een aantal nevenfuncties.

Oor plaatste hem in 2002, als enige advocaat, op de 16e plaats bij de 40 meest invloedrijke mensen in de Nederlandse muziekindustrie. Hij werd in april 2003 door Quote op de 66e plaats van de Top 100 Entertainment geplaatst met onder andere als tekst: "huisjurist van de platen-, film- en radio-industrie". In 2004 sloeg Quote door en plaatste hem in de Top 600 meest invloedrijke mensen van Nederland (gelukkig zonder nummervermelding).

E-mail: bousie@bousie.nl

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

Deze advocaat heeft nog geen specialismen opgegeven.