vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. W. Brussee

De heer mr. W. Brussee

Advocaat bij Brussee Lindeboom Advocaten in 's-Gravenhage

Profiel

Wilco Brussee heeft ruim 15 jaar ervaring op het gebied van het onderwijsrecht. Na zijn studie aan de Universiteit Leiden en de University of Florida (USA) is Brussee in 1992 aan de slag gegaan bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Gedurende zes jaar was hij werkzaam bij eerst de directie Wetgeving en Juridische Zaken en daarna het agentschap Cfi.

Bij Cfi heeft hij kennisgemaakt met juridische procedures. Namens de minister en de staatssecretaris heeft hij vele bezwaren en beroepen behandeld (o.a. lumpsum VO en TWAO). Het procederen beviel Brussee zo goed dat hij in 1999 de overstap naar de advocatuur heeft gemaakt. Bij Houthoff Buruma (Den Haag) en Teekens Karstens (Leiden) heeft hij alle aspecten van het onderwijsrecht langs zien komen.
In juni 2003 is Brussee een eigen kantoor gestart dat inmiddels gegroeid is tot een driemanschap.

Naast zijn werkzaamheden als onderwijsadvocaat is Brussee bekend van diverse publicaties (o.a. School en wet, NTOR, MR Magazine, Hoger Onderwijs Actueel, NJB) en interviews (o.a. NRC, Volkskrant, Mr. magazine voor juristen).

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

Deze advocaat heeft nog geen specialismen opgegeven.