vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. W. Lindeboom

De heer mr. W. Lindeboom

Advocaat bij Brussee Lindeboom Advocaten in 's-Gravenhage

Profiel

Willem Lindeboom heeft ruime ervaring in het onderwijsrecht. Binnen het onderwijsrecht is arbeidsrecht zijn specialisme.

Voordat hij in 2006 advocaat werd werkte Lindeboom bij de Verenigde Bijzondere Scholen (VBS). Hij adviseerde in die functie onderwijswerkgevers in het primair en voortgezet onderwijs. Eerst als juridisch adviseur en sinds 2002 als hoofd juridische zaken. Het zwaartepunt van zijn adviseursrol lag in het voortgezet onderwijs. Zo was hij huisadviseur van enkele grotere instellingen. Ook heeft hij de reorganisatie van het voormalige Terra College juridisch begeleid door het sociaal plan op te stellen en de daaruit voortvloeiende ontslagen te begeleiden. Verder heeft hij veel te maken gehad met de integratieproblematiek. Willem Lindeboom begon zijn loopbaan als juridisch medewerker van de Onderwijsbond CNV. Vanuit die functie adviseerde hij met name onderwijswerknemers.

Afgezien van juridische advisering heeft Willem Lindeboom zich in het verleden bezig gehouden met CAO-overleg. Zo was hij enkele jaren lid van de werkgeversdelegatie in het overleg over de CAO voor het PO.

Als onderwijsadvocaat heeft Willem Lindeboom alweer een flinke klantenkring opgebouwd. Hij is huisadviseur van een aantal instellingen in het voortgezet onderwijs en in het hoger beroepsonderwijs en staat daarnaast regelmatig ouders, leerlingen, studenten en medezeggenschapsraden bij.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

Deze advocaat heeft nog geen specialismen opgegeven.