vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. W.R. Jonk

De heer mr. W.R. Jonk

Advocaat bij Cleerdin & Hamer Advocaten in Amsterdam

Profiel

Robbert Jonk studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en werd daar gegrepen door het strafrecht en vooral door de rechten van verdachten. Onder het motto ‘liever tegen de grote overheid, dan met de grote overheid’ was de keuze voor de strafrechtadvocatuur dan ook niet meer dan logisch. Net als in zijn studie heeft mr. Jonk zich ook in zijn werk volledig gespecialiseerd in het strafrecht.

De zaken die hij behandelt lopen van zaken voor veelplegers, tot grote drugsonderzoeken en zware geweldsmisdrijven. Naast zijn werkzaamheden als advocaat houdt mr. Jonk zich bovendien bezig met wetenschappelijk onderzoek naar internationaal strafrecht en dan met name het uit- en overleveringsrecht. In dat kader deed hij eerder onderzoek voor Cleerdin & Hamer Advocaten te Amsterdam, was hij verbonden aan het T.M.C. Asser Instituut in Den Haag en publiceerde hij in juridische vakbladen waaronder het Nederlands Juristenblad, Delikt en Delinkwent, en Strafblad.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Strafrecht