vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > De heer mr. drs. D.H. Woelinga

De heer mr. drs. D.H. Woelinga

Advocaat bij Van Koutrik c.s. in Amsterdam

Profiel

Na afloop van mijn rechtenstudie, voorafgegaan door enkele jaren psychologie, ben ik 1991 advocaat geworden. In de loop der jaren heb ik mij gespecialiseerd in het strafrecht, familierecht en woonbotenrecht. Aangezien ik al meer dan 20 jaar op een zeilende tjalk uit 1907 woon, ken ik de woonbotenwereld van binnenuit en dat communiceert wel zo makkelijk.

In het strafrecht behandel ik zowel het volwassenen- als het jeugdstrafrecht. Echtscheidingen, beëindiging samenwoning, kinder- en partneralimentatie, omgangsregelingen, uithuisplaatsing en ondertoezichtstelling zijn zaken waar ik me op heb toegelegd in het familierecht. Voorts behandel ik allerlei juridische kwesties die te maken hebben met woonboten, bedrijfs- en historische pleziervaartuigen. Bijvoorbeeld ligplaats-, vervangings- en verbouwingsvergunningen, gebruik van de oever, bestemmingsplannen, overtredingen van het Binnenvaart Politie Reglement, milieuwetten, ongeoorloofd gebruik van 'rode' gasolie, roerende ruimtebelasting en precariobelasting.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Bestuursrecht
  • Personen- en Familierecht
  • Strafrecht