vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme
Opbellen

Home > Advocaten > Mevrouw mr A.E. van der Wal

Mevrouw mr A.E. van der Wal

Advocaat bij De Roos & Pen Advocaten in Amsterdam

Profiel

mr. Lisa van der Wal heeft ruime ervaring in het verlenen van rechtsbijstand in omvangrijke en complexe (internationale) fraudezaken. De fraudezaken die zij behandelt hebben onder andere betrekking op witwassen, ontneming, oplichting, valsheid in geschrift, fiscale fraude, corruptie, financiële fraude, milieufraude en overtreding van de wet toezicht trustkantoren. Zij verleent rechtsbijstand aan zowel ondernemingen, bestuurders, aandeelhouders en werknemers, alsmede aan (medewerkers van) financiële instellingen en trustkantoren, accountants en belastingadviseurs.
Ook staat mr. Van der Wal, veelal in samenwerking met forensische accountants, ondernemingen en financiële instellingen bij die het slachtoffer zijn geworden van fraude en begeleidt zij hen bij het doen van aangifte bij het openbaar ministerie. Daarnaast verleent zij bijstand aan getuigen die worden verzocht een verklaring af te leggen in een strafzaak.
Van der Wal is sinds 1998 strafrechtadvocaat. De eerste 3,5 jaar werkte zij bij Loeff Claeys Verbeke, later Allen & Overy en van 2002 tot en met medio 2013 was mr. Van der Wal werkzaam bij Spigt Litigators (voorheen Spigthoff), waarvan de laatste 4,5 jaar als partner.
Van der Wal is lid van de redactie van de SDU commentaren strafrecht en stafvordering en redactielid van het tijdschrift Onderneming & Strafrecht in Praktijk. Zij publiceert met enige regelmaat en doceert in de beroepsopleiding voor advocaten en aan de Law Firm School, voorts geeft zij lezingen aan onder andere accountants, belastingadviseurs, medewerkers van trustkantoren en bankmedewerkers.
Van der Wal heeft ‘strong litigation skills’ aldus de Legal 500 in 2015.
CRIMINAL

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Strafrecht