vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > Mevrouw mr. E.R.A. Derks

Profiel

Ilse is in 2010 afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg in de master rechtsgeleerdheid, met het accentprogramma privaatrecht. Tijdens deze studie heeft zij zich gericht op het personen- en familierecht.

Carrière
Haar scriptie schreef zij over het ouderschapsplan als preventiemiddel tegen internationale kinderontvoering. Zij is enige tijd werkzaam geweest als buitengriffier bij de rechtbank ’s-Hertogenbosch en als juriste bij de rijksoverheid. Uiteindelijk heeft zij gekozen voor de advocatuur en werkt zij sinds 2011 als advocaat bij Habets Advocaten & Bemiddelaars.

Zij richt zich verschillende aspecten van het personen- en familierecht, zoals echtscheidingen, alimentatiekwesties en gezag en/of omgang. In het bijzonder houdt zij zich bezig met ouderschap en internationale kinderontvoering.

"Mijn focus is de mens achter het conflict. Ik vind het belangrijk om de wensen en behoeften van een cliënt boven tafel te krijgen. Met als reden om met een oplossing die niet alleen haalbaar is, maar die ook past bij de persoonlijkheid van de cliënt. Deze insteek past bij mijn werkwijze en het kantoor, want wij kijken graag verder dan de juridische standpunten alleen".

Betrokkenheid
Ilse publiceerde in het Tijdschrift voor Familie- en Jeugdrecht over internationale kinderontvoering. Tijdens haar studie is Ilse actief geweest bij de Juridische Faculteitsvereniging Magister JFT van de Universiteit van Tilburg.

Ilse houdt zich in haar vrije tijd bezig met de Italiaanse cultuur – taal, koken en de maatschappelijke ontwikkelingen in Italië. Haar enthousiasme voor dit land kreeg zij tijdens een half jaar durende studie in Rome.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Personen- en Familierecht