vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > Mevrouw mr. E.Z. Perez

Mevrouw mr. E.Z. Perez

Advocaat bij Sjöcrona Van Stigt Advocaten in 's-Gravenhage

Profiel

Enide Perez is sinds 1 juni 2008 partner bij Sjöcrona Van Stigt. Zij begon haar loopbaan in de strafrechtadvocatuur in 1997 in onze Rotterdamse vestiging. In de periode 2002-2008 was zij advocaat op de afdeling corporate criminal law van Stibbe in Amsterdam.

Zij werkt thans vanuit onze Haagse vestiging en legt zich in hoofdzaak toe op economische en fiscale strafzaken. Mr. Perez verdedigt met name bedrijven en hun leidinggevenden in fraude- en milieustrafzaken. Tot haar expertise behoort ook de praktijk en regelgeving met betrekking tot vrijheid van meningsuiting; geregeld heeft zij uitgevers en journalisten bijgestaan in strafzaken waarin die vrijheid dreigde te worden aangetast.

Mr. Perez verleent rechtsbijstand in alle stadia van een strafzaak, vanaf het prille begin ervan bij ‘invallen’ (doorzoeking), bij verhoren van de cliënt door bijzondere opsporingsdiensten als FIOD-ECD, bij onderhandelingen met het Openbaar Ministerie over afdoening van de zaak buiten rechte, en uiteraard ook ter zitting.

Zij heeft gepubliceerd over documentatie van strafvorderlijke gegevens van natuurlijke en rechtspersonen en over witwasregelgeving. Zij doceert strafprocesrecht in de beroepsopleiding voor advocaten.

Enide Perez is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. Zij studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en spreekt Engels.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Strafrecht

Groepen

NvSA (Strafrecht)
Beroepsvereniging
Nederlandse Vereniging Van Strafrechtadvocaten