vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > Mevrouw mr. J.C.C. van Schie

Mevrouw mr. J.C.C. van Schie

Advocaat bij Bousie advocaten in Amsterdam

Profiel

Judith van Schie is sinds 2006 advocaat bij Bousie advocaten. Naast haar specialisatie in het intellectuele eigendomsrecht, in het bijzonder auteursrecht, portretrecht en merkenrecht, adviseert en procedeert Judith veel over onrechtmatige perspublicaties, ICT- en contractenrecht.

Judith was als studente al getalenteerd, onderstreept door de aantekening "met genoegen" bij haar afstuderen. Ook binnen Bousie advocaten is typerend voor Judith haar snelle denken en heldere reacties. Judith staat met name partijen bij in de boeken-, film-en ICT-branche.

Speciale interesse heeft Judith voor de spanning tussen de vrijheid van meningsuiting en het recht op bescherming van eer en goede naam (reputatie) en portret. Haar scriptie schreef Judith over het portretrecht van beroemdheden, waarin zij de invloed op de Nederlandse en Duitse rechtspraak onderzocht van een belangrijke uitspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in een zaak tussen prinses Caroline van Monaco en Duitsland.

Gelijktijdig met haar rechtenstudie is Judith ook afgestudeerd in de Sociale Wetenschappen, met specialisatie in Beleid, Communicatie en Organisatie. Ook heeft Judith gestudeerd in Uppsala, Zweden, waar zij kennis heeft opgedaan van onder meer Internationaal Commercial Arbitration en American Law en een klein woordje Zweeds heeft leren spreken.

Gedurende haar studietijd heeft Judith onder andere gewerkt als griffier bij de Rechtbank Amsterdam, waardoor zij goed bekend is met het procesrecht en de praktische do's en dont's bij procedures.

Judith is lid van diverse vakverenigingen, waaronder de Vereniging voor Auteursrecht (VvA) en de Vereniging voor Media- en Communicatierecht (VMC).

Email: vanschie@bousie.nl

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

Deze advocaat heeft nog geen specialismen opgegeven.