vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > Mevrouw mr Jolande de Nooij

Mevrouw mr Jolande de Nooij

Advocaat bij Maatwerk Advocaten in Groningen

Profiel

Jolande de Nooij heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit in Groningen. In het jaar 2000 is zij afgestudeerd in het Privaatrecht en het Bedrijfsrecht. Na haar afstuderen werkte zij een jaar op de juridische afdeling van de Centrale Bond van Meubelfabrikanten in Haarlem. Een werkgeversvereniging, die de belangen van werkgevers in de meubelbranche behartigt.

Jolande wilde graag terug naar haar roots in het noorden en is vervolgens 12 jaar werkzaam geweest bij twee advocatenkantoren in Groningen e.o. Jolande heeft zich altijd bezig gehouden met het contractenrecht, waarbij zij een algemene advocatenpraktijk voerde met de nadruk op het arbeidsrecht, ontslagrecht, huurrecht, consumentenkoop, overeenkomstenrecht, algemene voorwaarden, ondernemingsrecht.

In het jaar 2007 – 2008 heeft Jolande de Specialisatie Arbeidsrecht “Leergang Arbeidsrecht” aan de Universiteit Groningen gevolgd en het examen positief afgerond. Hierna heeft zij zich helemaal toegelegd op het Arbeids- en Ontslagrecht en heeft zij 5 jaar bij een in het arbeidsrecht gespecialiseerd advocatenkantoor gewerkt.

Jolande heeft tal van werknemers en grote werkgevers bijgestaan met haar aanstekelijke enthousiasme voor het recht.

Jolande zelf aan het woord:

"Ik houd mij bezig met alle facetten van het contractenrecht, in het bijzonder het arbeids- en ontslagrecht voor zowel werkgevers als werknemers. Arbeidsconflicten, reorganisaties, ontslag, ziekte, loonvorderingen, concurrentie- en re­latiebedingen enz. Het zijn zaken waar voor mij alles in het recht samen komt.

Mijn kennis en ervaring inzetten voor mijn cliënt, het zoeken naar oplossingen, procederen waar nodig, waarbij ik altijd samen met mijn cliënt het kosten/baten plaatje weeg, dat is waar ik elke dag weer heel veel energie van krijg.

Met creativiteit en praktisch (onder)handelen tot een passende oplossing komen voor mijn cliënt, dat is mijn uitdaging!”

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Arbeidsrecht
  • Burgerlijk recht
  • Contracten- en Verbintenissenrecht
  • Incassorecht