vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > Mevrouw mr. Kim de Bonth

Mevrouw mr. Kim de Bonth

Advocaat bij Holla Advocaten Den Bosch in 's-Hertogenbosch

Profiel

Kim de Bonth (Weert, 1978) studeerde rechten aan de Universiteit van Maastricht, the University of Reading in Engeland en aan de Université d´Aix Marseille III in Frankrijk. Zij is sinds 2002 werkzaam bij Holla Advocaten te ´s-Hertogenbosch en maakt deel uit van de secties Arbeidsrecht en Intellectuele Eigendom.

Kim staat zowel werknemers als werkgevers bij op het gebied van arbeidsrecht in de ruimste zin van het woord. Namens werknemers treft zij beëindigingsregelingen en procedeert zij bijvoorbeeld over de vraag of een ontslag op staande voet al dan niet terecht is. Werkgevers adviseert zij onder meer over de aanpak van reorganisaties en over de kwesties met betrekking tot werknemersconcurrentie. Zij fungeert als klankbord voor HR managers en P&O medewerkers met betrekking tot uiteenlopende arbeidsrechtelijke onderwerpen. Kim heeft de Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht succesvol afgerond.

Verder adviseert Kim zowel particulieren als bedrijven over de wijze waarop hun intellectuele eigendomsrechten kunnen worden gehandhaafd. Ook is zij betrokken bij het opstellen en beoordelen van commerciële contracten, zoals licentie- en geheimhoudingsovereenkomsten en IT-contracten waaronder contracten ten behoeve van het escrow geven van de broncode van software. Zij houdt zich derhalve bezig met het intellectuele eigendomsrecht in de meest ruime zin van het woord: zij is werkzaam op het gebied van onder meer het merken-, handelsnaam-, auteurs- en octrooirecht. Naast haar advieswerkzaamheden procedeert zij zowel in kort geding als in bodemprocedure over bijvoorbeeld de vergoeding van schade, de afdracht van winst en het plaatsen van rectificaties.

Gesproken talen

  • Nederlands
  • Engels
  • Frans
  • Duits

Specialismen

  • Arbeidsrecht
  • ICT- en Computerrecht
  • Merkrecht, auteursrecht en IE

Groepen

BMM
Beroepsvereniging
Benelux vereniging voor merken- en modellenrecht
VAAN (Arbeidsrecht)
Beroepsvereniging
Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland