vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > Mevrouw mr L.E. Calis

Mevrouw mr L.E. Calis

Advocaat bij DELB Advocaten in 's-Gravenhage

Profiel

Sinds 2002 ben ik werkzaam als strafrechtadvocaat. Mijn interesse heeft altijd bij het strafrecht gelegen. Daarnaast verleen ik juridische bijstand in alimentatiezaken en echtscheidingen. Ook sta ik jeugdigen bij in ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen.

Nadat ik bij een klein kantoor in Waddinxveen mijn stage heb afgerond ben ik in 2006 bij delb Advocaten gaan werken. Hier ben ik mij meer gaan richten op het commune strafrecht, het jeugdstrafrecht en het penitentiair recht.
Ik ben lid van de Haagse Vereniging Jeugdrechtadvocaten (HVJA) en zit in de website commissie.

Naast mijn werkzaamheden als advocaat ben ik op kantoor het aanspreekpunt voor computer- en printerproblemen. Ik heb in de jaren veel kennis opgedaan op software en hardwaregebied en vind het een uitdaging problemen op te lossen.
Mijn collega, Marc Westendorp, en ik zijn het milieuteam op kantoor. Wij zijn verantwoordelijk voor de wekelijkse afvoer van het papier en plastic, dat bij ons wordt gescheiden. Een beter milieu begint immers bij jezelf!

In mijn vrije tijd rijd ik met veel plezier paard en Puma (lees: een Ford Puma). Wekelijks krijg ik op manege Hillegom dressuurles en ik rij wedstrijden in het weekend. Af en toe hebben we ook springles. Eenmaal per jaar rijden wij met onze les mee in een carrousselwedstrijd. Dit vergt veel oefening en teamwork.
Dagelijks rijd ik met veel plezier in mijn sportieve opvallende gele coupé. Ik ben lange tijd – waarschijnlijk als enige vrouw in Nederland – voorzitster geweest van een autoclub, namelijk Pumadrivers, een autoclub voor eigenaren van een Ford Puma.

Doortastend, nauwkeurig en bereikbaar; dat zijn mijn kernwoorden. ‘Cliënten moeten weten waar zij aan toe zijn en niet denken dat zij één van de velen zijn.’

Heeft u een dagvaarding ontvangen om voor te komen bij de rechtbank of het hof, dan sta ik u graag bij. Ik kan u ook juridische bijstand geven in de voorfase van een strafzaak, als u bijvoorbeeld door de politie als verdachte wordt gehoord. Bent u gedetineerde of tbs-veroordeelde, dan kan ik u helpen in klachtzaken bij de Commissie van Toezicht en beroepszaken bij de Raad van Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming.

Naast strafzaken sta ik ook cliënten bij in familierechtzaken, zoals echtscheidingen, alimentatieprocedures en omgangszaken. Minderjarigen kunnen ook bij mij terecht, niet alleen in tripzitting in kinderstrafzaken maar ook in uithuisplaatsingszaken (in gesloten setting).

NB. Voor iedere zaak wordt een passend uurtarief afgesproken.

Gesproken talen

  • Nederlands
  • Engels

Specialismen

  • Personen- en Familierecht
  • Strafrecht