vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > Mevrouw mr. M.F. Laning

Mevrouw mr. M.F. Laning

Advocaat bij DELB Advocaten in 's-Gravenhage

Profiel

Ik ben advocaat, strafrechtspecialist en partner bij dELb Advocaten in Den Haag. Naast strafrecht, jeugdstrafrecht, uithuisplaatsing en ondertoezichtstelling van minderjarigen doe ik veel contractenrecht.

Na mijn middelbare school ben ik van Den Helder naar Maastricht vertrokken om daar gezondheidswetenschappen te studeren (afstudeerrichting verplegingswetenschap). In 1991 na het afronden van mijn studie Verplegingswetenschap ben ik rechten gaan studeren.
Van 1991 tot 1993 ben ik werkzaam geweest als docent bij de vakgroep strafrecht (Universiteit Maastricht).
In 1997 ben ik met drie gelijkgestemden de huidige kantoorcombinatie dELb gestart. Ik ga nog elke dag met heel veel plezier naar mijn werk, niet alleen voor de zaken maar zeker ook vanwege mijn collega’s. Ondanks dat het soms heel hard werken is, vaak ook onder druk, is er altijd ruimte om met iemand te overleggen.

Binnen dELb advocaten wordt wekelijks met de sectie strafrecht een planning gemaakt. Dit is essentieel daar voorgeleidingen bij een rechter-commissaris, raadkamerzittingen en zittingen bij een politierechter of een meervoudige strafkamer voor ons door de rechtbank worden gepland zonder dat wij daar invloed op kunnen uitoefenen. Daarbij komt nog dat het belangrijk is om als team daarom op de hoogte te zijn van elkaars zaken en is het erg prettig om advies, tips of kritiek van je directe collega’s te ontvangen.

Ik heb de specialisatieopleiding strafrecht van de Nederlandse Vereniging voor StrafrechtAdvocaten (NVSA) met succes gevolgd en mag me dan ook strafrechtspecialist noemen. Tevens ben ik lid van de Haagse Vereniging van Jeugdrechtadvocaten.

Naast strafrecht houd ik me ook bezig met contractenrecht en kleine overnames.
Ingeval van bedrijfsovernames wordt expertise van het hele kantoor ingezet en gebruik gemaakt van de kennis die de arbeidsrecht- en huurrechtsectie aanwezig is. Naast mijn werkzaamheden als advocaat vind ik het erg leuk om les te geven aan de beroepsopleiding advocatuur en ben ik ingehuurd door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) om binnen deze beroepsopleiding aankomende advocaten vaardigheden te trainen die zij nodig hebben bij het uitoefenen van hun praktijk. Dit zijn vaardigheden als slecht nieuwsgesprekken, pleiten en onderhandelen.

Tevens ben ik lid van de Raad van Toezicht van Scholengemeenschap Spinoza (Voortgezet Onderwijs) te Voorburg en lid van de Raad van Toezicht van Justitiële Jeugdinrichting Teylingereind te Sassenheim.

Gesproken talen

  • Nederlands
  • Engels

Specialismen

  • Contracten- en Verbintenissenrecht
  • Strafrecht

Groepen

NvSA (Strafrecht)
Beroepsvereniging
Nederlandse Vereniging Van Strafrechtadvocaten