vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > Mevrouw mr. M.J. Spit

Mevrouw mr. M.J. Spit

Advocaat bij Bousie advocaten in Amsterdam

Profiel

Marie José Spit studeerde in 2003 af aan de Universiteit Utrecht. Zij legde zich tijdens haar studie, binnen de afstudeerrichting privaatrecht, toe op het intellectuele eigendomsrecht door middel van vakken als industriële eigendom, mediarecht en auteursrecht.
In haar afstudeerscriptie heeft Marie José de positie onderzocht die de DJ als artiest en componist binnen het naburig recht en het auteursrecht inneemt. De DJ wordt nog vaak gezien als een persoon die andermans muziekwerken draait, terwijl de DJ als geen ander in staat is het publiek tot ongekende hoogten te brengen door deze muziekwerken te verweven tot een geheel nieuw geluid. Moet die prestatie nu beloond worden met een auteursrecht? Omdat de oorsprong van de housemuziek in Amerika ligt heeft Marie José in haar scriptie een rechtsvergelijking met het Amerikaanse auteursrecht gemaakt.

Als onderdeel van haar studie heeft Marie José een algemene praktijkstage gelopen bij het advocatenkantoor Holland Van Gijzen Advocaten te Utrecht. Tevens werkte zij tijdens haar studie als vrijwilligster bij de Rechtswinkel Utrecht, waar ze actief was binnen de sectie arbeidsrecht en sociale zekerheid, maar ook adviezen gaf op het gebied van huurrecht, consumentenrecht en personen- en familierecht.

Het intellectuele eigendomsrecht bleef echter haar aandacht trekken en Marie José startte daarom als advocaat bij Van der Kroft advocaten. Sinds 1 oktober 2005 is Marie José werkzaam bij Bousie Advocaten. Hier zal zij zich bezig houden met het intellectuele eigendomsrecht en meer in het bijzonder met het muziekrecht.

Email: spit@bousie.nl

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

Deze advocaat heeft nog geen specialismen opgegeven.