vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme
Opbellen

Home > Advocaten > Mevrouw mr. Nelleke Boelhouwer

Mevrouw mr. Nelleke Boelhouwer

Advocaat bij Holla Advocaten Den Bosch in 's-Hertogenbosch

Profiel

Nelleke Boelhouwer is opgegroeid in Tilburg. In 1989 heeft zij haar eindexamen gedaan en is daarna rechten gaan studeren in Leiden. Nelleke is afgestudeerd in juni 1995. Aan het einde van haar studie heeft Nelleke stage gelopen bij Poelman Denneman Bruinsma Advocaten (de voorloper van Holla Advocaten) en is daar vervolgens na haar afstuderen in 1995 in dienst getreden.

Nelleke maakt deel uit van de sectie Personen- en Familierecht. Nelleke houdt zich voornamelijk bezig met echtscheidingen en omgangs- en alimentatieproblemen en tevens met onder andere erfrechtelijke geschillen, naamswijzigingen, adoptie en gezagskwesties. Nelleke is echtscheidingsbemiddelaar sinds 2001 en heeft de specialisatiecursus personen- en familierecht afgerond in 2002.

"Scheiden doe je niet alleen"

"In deze praktijk staat de mens centraal en dat maakt het voor mij zo boeiend. Iedere zaak is anders, want ieder mens is anders. Er moet worden bekeken wat in een specifieke situatie voor deze persoon de beste oplossing is. Een "standaardoplossing" bestaat niet, het is altijd maatwerk. Als cliënten kinderen hebben, blijven zij de rest van hun leven samen ouders van deze kinderen. Zeker in dat geval blijft een goede communicatie noodzakelijk. Vaak is de oplossing dan ook niet om de strijd met de andere partij aan te gaan, maar om te zoeken naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Op die manier worden conflicten in de toekomst het beste voorkomen. Om die reden is ook bemiddeling, waar twee partijen met de bemiddelaar aan tafel zitten om de gevolgen van de echtscheiding te regelen, een goede wijze om een echtscheiding te regelen."

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Personen- en Familierecht