vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > Mevrouw mr. P.W. de Best

Mevrouw mr. P.W. de Best

Advocaat bij AKD in Eindhoven

Profiel

Petra de Best (1969) is gespecialiseerd in het verbintenissenrecht en civiel procesrecht. Ze adviseert en procedeert over vraagstukken op het gebied van contracteren, (product)aansprakelijkheid, risico's en risicobeperkingen.

Daarnaast geeft Petra leiding aan de kantoorbrede branchegroep Life Sciences & Agro Food, waar haar focus ligt op het farmaceutisch recht en levensmiddelenrecht. Op het terrein van het farmaceutisch recht houdt zij zich ondermeer bezig met het adviseren en procederen terzake van de Geneesmiddelenwet, de Wet geneesmiddelenprijzen (WGP) en het geneesmiddelenvergoedingssysteem (gvs). Voor wat betreft het levensmiddelenrecht gaat onder meer de aandacht uit naar de Warenwet en daarmee verbandhoudende regelgeving, aansprakelijkheden en contracten en meer specifiek het onderscheid levensmiddel en geneesmiddel, gezondheidsproducten en novel foods.

Petra de Best is jarenlang redacteur geweest van het tijdschrift Journaal Warenwet. Thans is zij redacteur van Jurisprudentie Geneesmiddelenrecht en de losbladige Wetgeving Geneesmiddelen. Zij is mede-auteur van de boeken Garanties in de rechtspraktijk, Regelgeving farmacie en Hoofdlijnen Levensmiddelenrecht en heeft diverse publicaties en annotaties op haar naam staan.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Ondernemingsrecht