vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocaten > Mevrouw mr. R. Dijkstra

Mevrouw mr. R. Dijkstra

Advocaat bij Knoops' Advocaten in Amsterdam

Profiel

Mevrouw mr. Rima Dijkstra heeft haar studie Nederlands recht, met de specialisatie internationaal recht aan de Universiteit Utrecht in 2006 (met genoegen) behaald. Gedurende haar studie heeft zij tevens een minor op het gebied van internationaal strafrecht behaald aan de Universiteit van Kopenhagen. Gedurende de laatste jaren van haar studie is mevrouw Dijkstra werkzaam geweest op het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten van de Universiteit Utrecht.

Mr. Dijkstra is sinds 2007 werkzaam bij Knoops’ advocaten. Zij is gespecialiseerd in zowel het internationaal strafrecht als het nationaal strafrecht. Mevrouw Dijkstra heeft een aantal jaren meegewerkt aan zaken bij internationale (straf)hoven, onder meer het Joegoslavië-tribunaal, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en aan Nederlandse (straf)zaken met internationaalrechtelijke aspecten. In internationaalrechtelijke advieszaken schrijft zij legal opinions. Daarnaast behandelt mr. Dijkstra eveneens commune Nederlandse strafzaken, herzieningszaken en is zij gespecialiseerd in de behandeling van TBS-zakenen jeugstrafzaken.

Gesproken talen

  • Nederlands

Specialismen

  • Internationaal recht
  • Strafrecht