vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocatenkantoren > Amelink Advocaten > Advocaten

Amelink Advocaten

Advocatenkantoor in Hilversum

Werkzame advocaten Amelink Advocaten

Advocaatfoto
mr. R. Amelink
Ondernemingsrecht, Fusie en overname
Roelof Amelink is oprichter/partner van Amelink Advocaten. Hij studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna hij in dienst trad als corporate banking management trainee van ABN AMRO. Na afronding van deze opleiding werkte hij voor deze bank als corporate lawyer op het terrein van M & A en productontwikkeling, en werkte hij ook voor ABN AMRO in de Nederlandse Antillen. Daarna maakte Roelof de overstap naar de advocatuur, waar hij partner was bij een kantoor in Amsterdam. Bij dit kantoor gaf hij leiding aan de secties investeringsrecht (venture capital en fusie en overname) en arbeidsrecht. In 1996 volgde Roelof de post-doctorale specialisatieopleiding "Vennootschaps- en Ondernemingsrecht" van de Grotius Academie (Katholieke Universiteit Nijmegen) en in 2000 de Venture Capital Opleiding voor investeringsmanagers van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP).
Advocaatfoto
mr. J. Blaak
Ondernemingsrecht, Fusie en overname
Hans Blaak, partner van het kantoor sinds 2007, studeerde af aan de VU te Amsterdam in 1996. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij bij die gelegenheid een prestigieuze prijs van de Nederlandse Vereniging voor Internationaal Privaatrecht. Daarna was hij assistent-onderzoeker van professor Vlas bij de vakgroep Internationaal Privaatrecht en Rechtsvergelijking van de VU te Amsterdam. Hans voltooide in 2005 met goed gevolg de post doctorale specialisatieopleiding "Corporate Litigation" bij de Grotius Academie (Katholieke Universiteit Nijmegen).
Advocaatfoto
mr. C.L.H. Netze-Ritsema
ICT- en Computerrecht, Merkrecht, auteursrecht en IE, Intellectueel eigendomsrecht (IE), Media- en Communicatierecht, Merken- octrooi- en handelsnaamrecht
Corianne Netze-Ritsema studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Corianne werkte tot haar indiensttreding bij Amelink Advocaten bij de praktijkgroep technologie, media en procesrecht van Loyens & Loeff te Rotterdam. In 2001 volgde Corianne het programma "Comparative media law and policy; legal responses to new communication technologies" aan Oxford University. In 2003 voltooide Corianne de postdoctorale Grotius specialisatieopleiding "Informaticarecht".
Advocaatfoto
mr. A.A. Renken
Contracten- en Verbintenissenrecht, Aansprakelijkheidsrecht
Aletta Renken heeft in 1989 de studie Nederlands recht, met als hoofdrichting privaatrecht, voltooid aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Tijdens haar studie was zij student-assistente Romeins Recht. Ze is haar loopbaan begonnen in de advocatuur in Zwolle waar ze heeft gewerkt in een algemene praktijk met de nadruk op civiel- en procesrecht. In 1994 heeft ze aan de Universiteit van Edinburgh the European Young Lawyers Course met succes afgerond. Na terugkeer uit Edinburg is Aletta in dienst getreden van de ING Bank in Amsterdam als corporate lawyer op het terrein van (internationale) financieringstransacties. Tevens is zij namens de ING Bank betrokken geweest bij de opbouw van Libertel (thans Vodafone), waar ze verantwoordelijk was voor alle juridische zaken.
Advocaatfoto
mr. A.R. Strijker
Contracten- en Verbintenissenrecht, Merkrecht, auteursrecht en IE, Ondernemingsrecht, Intellectueel eigendomsrecht (IE), Fusie en overname
Rolf Strijker studeerde af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, met ondernemingsrecht en IE als specialisaties. Hij houdt zich binnen het kantoor vooral bezig met vennootschaps- en ondernemingsrechtelijke transacties, fusie overname, venture capital, commerciële contracten (distributie en agentuur, algemene voorwaarden) en intellectuele eigendomskwesties.