vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocatenkantoren > Backx & Ripmeester Verzekeringsadvocaten B.V.

Backx & Ripmeester Verzekeringsadvocaten B.V.

Advocatenkantoor in Rotterdam

Ons kantoor

De naam van het kantoor zegt het al. Ons werkterrein is met name het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht in de meest brede zin. Daarnáást biedt Backx & Ripmeester sinds maart 2009 tevens kennis en kunde op het gebied van het (brede) ondernemings, - huur en arbeidsrecht, al dan niet als uitvloeisel van aansprakelijkheids- of verzekeringsrechtelijke disputen.

Bij het aansprakelijkheidsrecht kan gedacht worden aan beroepsaansprakelijkheid (onder meer van vrije beroepsbeoefenaren, assurantietussenpersonen, assurantiemakelaars, bestuurders en commissarissen), contractuele aansprakelijkheid (onder meer conflicten over algemene voorwaarden), aansprakelijkheid voor beroepsziekten (bijvoorbeeld asbestgerelateerde aandoeningen, OPS en RSI), verkeersaansprakelijkheid, bedrijfsongevallen en schades in de privésfeer (bijvoorbeeld in sport- en spelsituaties).

Ons kantoor behandelt geschillen die met bovengenoemde onderwerpen samenhangen. Ook adviseert ons kantoor over verzekeringsvormen die de schade in dit soort gevallen beogen te dekken: AVB, AVP, WAM, CAR, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, BCA en allerlei vormen van zogenoemde ‘first party-verzekeringen’ zoals opstal-, technische en bedrijfsschadeverzekeringen.

Backx & Ripmeester Verzekeringsadvocaten beschikt over ruime proceservaring, zowel aan de eisende als aan de verwerende kant. Ons kantoor doet dat ten behoeve van zowel particulieren als ondernemingen. Wij voeren juridische procedures voor onze opdrachtgevers voor alle gerechtelijke instanties in Nederland. Wij begeleiden daarnaast onze opdrachtgevers bij procedures voor gerechtelijke instanties in het buitenland. Ook voor arbitrages, mediation en bindend adviesprocedures in binnen – en buitenland kunnen opdrachtgevers bij ons terecht.

Wij adviseren en assisteren onze cliënten voorts bij het opstellen van standaardcontracten, algemene voorwaarden en samenwerkingsovereenkomsten.

Specialismen

  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Contracten- en Verbintenissenrecht
  • Ondernemingsrecht
  • Verzekeringsrecht

Talen

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
  • Zuid-Afrikaans

Tarieven

Standaard uurtarief:
€200.00

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
onbekend

Aantal advocaten

3

Contactgegevens

Adres:
Backx & Ripmeester Verzekeringsadvocaten B.V.
Mathenesserlaan 191
3014HB Rotterdam
Telefoon:
010-2062050

Kaart