vergelijk ook: sparenbetalennotarisadvocaatziekenhuiszorgverzekeringhuisartstandartscreditcardfinancieel adviseurprovisiehypotheek
Vergelijk alle advocaten op tarief en specialisme

Home > Advocatenkantoren > Vink Veldman & Swier Advocaten > Advocaten

Vink Veldman & Swier Advocaten

Advocatenkantoor in Amsterdam

Werkzame advocaten Vink Veldman & Swier Advocaten

Advocaatfoto
mr. J.W.P. Beijen
Strafrecht
Peter Beijen is sinds 1990 advocaat te Amsterdam, gespecialiseerd in het strafrecht en lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtsadvocaten. Hij treedt regelmatig op als docent Straf- en Strafprocesrecht voor de Nederlandse Orde van Advocaten in het kader van de permanente opleiding. Als strafrechtadvocaat houdt hij zich voornamelijk bezig met zaken die betrekking hebben op verdovende middelen, witwassen, mensenhandel, geweldsdelicten, georganiseerde misdaad, verkeersstrafrecht, etc.
Advocaatfoto
mr. C.M. Peeperkorn
Strafrecht
Klaartje Peeperkorn is gespecialiseerd in het strafrecht en heeft binnen dat rechtsgebied een algemene praktijk. Voordat zij als advocaat bij dit kantoor is komen werken was zij ruim vijf jaren werkzaam bij het gerechtshof Amsterdam. Zij was als senior juridisch medewerker verbonden aan de strafsector van het hof. Voorts heeft zij in 2002 gedurende enkele maanden werkzaamheden verricht voor de Registrar en de Registry Legal Advisory Section van het Joegoslaviëtribunaal te Den Haag.
Advocaatfoto
mr. B.C. Swier
Strafrecht
Bart Swier is gespecialiseerd in het strafrecht, met een accent op zedendelicten, fraude, drugs, levensdelicten en TBS-zaken. Voorts staat hij clienten bij die in cassatie zijn gegaan bij de Hoge Raad. Sinds Bart Swier in 1999 is begonnen in de advocatuur heeft hij vele cliënten bijgestaan in zedenzaken. In veel zedenzaken volgde een vrijspraak mede dankzij zijn expertise op dit gebied. Voordat Bart Swier zich vestigde als advocaat werkte hij drie jaar als onderzoeker en docent aan de Universiteit van Utrecht en de Universiteit Leiden. Hij publiceerde in alle gezaghebbende vakbladen en schreef samen met prof. Moerings een boek over zedendelicten. Momenteel werkt hij nog als docent strafrecht in het kader van de Beroepsopleiding van de Orde van Advocaten. Bart Swier spreekt uitstekend Engels en redelijk tot goed Spaans en Duits. Publicaties - Auteur boek ‘Recht rond zedendelicten’(1997) - Diverse publicaties in: Nederlands Juristen Blad (23-1-1998), Ars Aequi (juni 1996, september 1996), Proces (juni 1996, januari 1998), Nemesis (november 1999, april 1998), Delikt & Delinkwent (september 1999), Rechtshulp (2000-2) Curriculum Vitae mr Bart Swier - Rechtsvergelijkend onderzoek naar invloed georganiseerde criminaliteit op de advocatuur, University Cardiff, Wales en Universiteit Utrecht, Vakgroep Strafrecht, Willem Pompe Instituut (1997-1998) - Universitair docent strafrecht, Universiteit Leiden (1997 en 1999) - Gastdocent Universiteit Utrecht (2000- heden) - Docent Beroepsopleiding Orde van Advocaten
Advocaatfoto
mr. M. Veldman
Strafrecht
Maurice Veldman is sinds 1989 als advocaat werkzaam in Amsterdam. De afgelopen 15 jaar heeft hij zich gespecialiseerd op het gebied van het strafrecht en houdt hij zich vooral bezig met zaken zoals handel in verdovende middelen, georganiseerde misdaad en levensdelicten (moord en doodslag). Al vanaf zijn eerste dagen als student rechten heeft Maurice Veldman zich beziggehouden met de ongelijke verhouding tussen het individu en de staat. Die verhouding is het wezen van het strafrecht en dit drijft hem nog dagelijks in zijn beroep als strafadvocaat. Maurice Veldman is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten.
Advocaatfoto
mr. B.A. Vink
Strafrecht
Bob Vink studeerde van 1980 tot en met 1984 rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds april 1985 is hij werkzaam als strafrechtadvocaat. Hij doceert strafprocesrecht voor de Nederlandse Orde van Advocaten in het kader van de permanente beroepsopleiding en treedt regelmatig op als docent voor verschillende onderwijsinstituten. Hij vervulde verschillende bestuurs- of adviseursfuncties bij of voor de Orde van Advocaten te Amsterdam. Bob Vink heeft zich gespecialiseerd in het financieel economisch strafrecht en het internationaal strafrecht. De laatste jaren ligt het accent in zijn praktijk op het internationaal strafrecht, waarbij de aandacht met name uitgaat naar het verlenen van rechtshulp aan Nederlanders die in het buitenland in strafrechtsmoeilijkheden komen. Kernactiviteiten daarbij zijn het organiseren van, toezicht houden - en waar mogelijk invloed uitoefenen op de rechtsbijstand ter plaatse; het onderhouden van contacten met locale autoriteiten en met de Nederlandse Ministeries van Buitenlandse zaken en Justitie en de bespoediging van repatriëring van zijn cliënten. Naast de genoemde activiteiten heeft Bob Vink zich toegelegd op de verdediging van ambtenaren, bijvoorbeeld werkzaam bij de buitenlandse dienst, die ervan worden beschuldigd een ambtsdelict te hebben gepleegd. Daarbij heeft hij bijzondere expertise opgebouwd met betrekking tot de regelgeving rond visumverstrekking en het ambtenarenrecht. Bob Vink is gedurende enige tijd als jurist werkzaam geweest in Spanje. Hij spreekt vloeiend Engels Spaans en Frans. Een groot deel van zijn cliënten in Nederland is Spaanstalig.